Аз ще започна пръв с една интересна изториика за една гонка преди около 2 години.
Седя си аз най-спокоино в сервиза при моите приятели и си ръчкам нещо по колата, по едно време пристига на пътна помощ едно Бмв, внесено от Италия с лек удар. След няколко дена разбирам, че Бмв-то е на едно момче работещо в сервиза по онова време, който не харесва Япоски автомобили и още по малко Селики!!!! (много объркан човечец)
Идва той до мен и ми казва:
- СамО да гО зГлобиМ баварецу щъ остаа в точка...
за оточнение Бмв 320 "ванус" с 150 коня.
С 2 Думи много трудно ме нави да си спретнем гонка.
След около 2-3 дена по късно Бмв-то е почти зглобено и всички от сервиза ми разправят колко много вървяло и как добре се стрелкало и как съм щял да загубя... (много им се смях), викат ела утре, ще е готово. Понеже собственика на Бмв-то не може да кара добре се разбрахме друг да го кара....
И на следващия ден виждам пред сервиза Бмв-то паркирано и готово. Слизам от колата, Вкарвам един шут на вратата на сервиза, влизам вътре като Рамбо и се провиквам " Кой ще кара Бмв-то" веднага един от присъстващите се сагласи. Излизаме на булеварда и се нареждаме на светофара. Аз с моята Селика 1,8 116 коня и Бмв 320 с 150 коня, секундите на светофара бавно минаваха, докато не останаха 5, тогава задържах оборотите на около 5000 и при светването на зеления сигнал, хвърлих съединителя в храстите и потеглих. Изкарах първа предавка до 60км/ч и 6200 оборота,
набих 2-ра предавка, погледах се ту в ляво ту в дясно, няма Бмв. Доакто се оглеждах дойде врема да сменям предавка
на 100 и 6200 обората вкарах 3-та и погледнах в огледалото за обратно виждане, и за мое учудване там нямаше Бмв!!!
Викам си @#@$$@!! тоя какво направи.... пуснах газта и сле доколо няколко секунди стигнах до следващия светофар, и започнах втренчено да гледам в огледалото за обратно виждане. По едно време Бмв-то дойде зад мен и видях ухиления като зелка сазтезтел зад волана. Правим обратен завой и на обрато от летящт старт. Пуснах Бмв-то да мине и заварих газта... Настигайки го той поднесе, аз пуснах газта за да не се зближим прекалено, Бмв-то се оправи, но аз доста поизостанах. Пак заварих газта за пода но на 2-ра предавка докато и доиде силата мина още повече време, пак започнах да скасявам дистанцията и на края на отсечката Бмв-то беше с половин калник пред мен!
Седнахме да обощим, в карйна сметка се извадиха 100000 довода, че Бмв-то нямало гуми, после че бензина бил лош, асвалта бил много гладък и немого да зацепи при старта, и в карайна сметка нямало как кола 116 коня да победи кола 150 коня!!!
От цялата тази случка разбрах, че на бива да се спори с "Бем-вист" те са като "голфаджиите" по бързи коли от тяхните просто няма. Като разбира се под фразите "Бем-вист" и "голфаджия" не се крият никакви лоши чувства и мисли.
Следва продължение, разбира се пак с Бмв....